web-dl

Konceptstudion

Nytt designkontor i Härnösand

Sommaren 2016 arrangeras Konceptstudion för första gången på Technichus. Sex studenter från olika utbildningar arbetar tillsammans med sex olika uppdrag från etablerade företag.

Företagen får nya perspektiv på sin verksamhet genom att engagerade studenter arbetar intensivt med att lösa specifika uppdrag. Studenterna får ett givande sommarjobb där de inspirerar varandra och tillämpar kunskaperna de fått genom sin utbildning. Under handledning av en erfaren industridesigner arbetar studenterna i sju veckor med att ta fram nya koncept och lösningar på företagens problem. Konceptstudion handlar om att ta fram nya idéer eller vidareutveckla befintliga produkter och tjänster där design kan göra skillnad. Årets tema är Baltic Sea.
Företag, myndigheter och organisationer som utvecklar och levererar produkter, tjänster och miljöer är exempel på uppdragsgivare. Temat är brett så uppdragen är varierande. Det kan till exempel handla om besöksnäring, kommunikation, it-tjänster och produktutveckling. Uppdragen kan komma från privata företag, landsting och kommuner med flera. Är du student och intresserad av att arbeta i Konceptstudion ansök här, senast 15 maj 2016.

Print

Konceptstudion pågår 7 juni-1 juli samt 1 augusti-19 augusti (sommaruppehåll 2 juli – 31 juli). Lön för de 7 veckorna är 23 000 kr och boende erbjuds kostnadsfritt under perioden. Detta är en möjlighet för dig som student att få applicera design på spännande utmaningar, få relevant arbetslivserfarenhet och en sommar fylld av inspiration och nya bekantskaper.

Frågor kan ställas till Magnus Sandebree vid Design i Västernorrland.
Telefon: 070-550 94 34 | E-post: magnus.sandebree@div.se

 


sponsorer_konceptstudion

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Extraöppet under längre skollov!

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag: 11.00-16.00
Torsdagar kvällsöppet till 19.00
Måndag: stängt
Lördag-söndag:  11.00-16-00

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mittsverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!