web-dl

Veckans program

Sommaren 2017

Öppettider under sommarlovet: alla dagar kl 10-17, torsdagar öppet till kl 19.

Under hela sommarlovet har vi extra öppet alla dagar kl 10-17, torsdagar kvällsöppet till kl 19. Vi visar Ljus och Optik, en ny utställning med stationer och experiment. Varje dag har vi guidade rymdresor i planetariet. I Café Galaxen kan du köpa mjukglass och fika. Vi har även en lunchbuffé som serveras varje dag. Om ni har med er eget fika är ni välkomna att sitta utomhus. Medhavd matsäck i caféet gäller endast bokade grupper. Vänligen respektera. Välkommen in!

Fler aktiviteter under sommaren

I sommar kommer Technichus ha ett flertal aktiviteter på olika ställen i Härnösand kommun för barn mellan 6-15 år. Håll utkik på Technichus Facebooksida.

• 26-28 juli – LEGO Event med Bremlerbrick
För tjejer och killar från 6-15 år. Bygg och lek  i ett legohav och var med och skapa professionella legomodeller. Utmana dig själv och dina kompisar i byggtävlingar. Eventet pågår på Technichus från den 26-28 juli. Det blir två pass per dag med max 50 deltagare. Eventet är kostnadsfritt men ska föranmälas. Alla barn ska ha med sig en medföljande vuxen. Kombinera gärna eventet med ett besök på Technichus (ej kostnadsfritt). Vi serverar barnvänlig sommarbuffé i vårt café Galaxen under hela sommaren! >>Till webbanmälan för eventet!


På Technichus Science Center i Härnösand kan du uppleva naturvetenskap på ett lekfullt sätt. Här finns spännande attraktioner och inspirerande aktiviteter för stora och små. Utmana varandra i brainball, fånga rubiner på klätterväggen, kör en skogsmaskin eller sitt ned en stund i lugn och ro och fundera på matematiska klurigheter. Just nu visar vi dessutom utställningen Ljus och Optik, samt vår fina Alfons Åberg-utställning och geologiutställningen Stenkoll.  Välkommen in!

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Extraöppet under längre skollov!

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag: 11.00-16.00
Torsdagar kvällsöppet till 19.00
Måndag: stängt
Lördag-söndag:  11.00-16-00

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mittsverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!