web-dl

Gästutställningar

Visas just nu på Technichus!

Stenkoll

Geologiutställningen Stenkoll är en upplevelse för både stora och små och visar hur fantastisk en helt vanlig gråsten kan vara. Utställningen är producerad av Technichus Science Center i Härnösand och invigdes sommaren 2016.

Stenar finns i både smink och i mobiltelefoner och i Höga Kusten-området finns extra spännande geologi. Utställningen innehåller både fakta och interaktiva stationer där dagens stenar blir en berättelse om hur jorden bildades.


Alfons Åbergs sagovärld

Utställningen är producerad av Technichus Science Center i Härnösand i samarbete med bokförlaget Bok-Makaren. Förlaget är det företag som förvaltar alla rättigheter kring Alfons Åberg och figurerna i hans värld.

Alfons Åberg-utställningen invigdes den 28 juni 2014 och visas på Technichus i Härnösand fram till sommaren 2017. I de uppbyggda miljöerna från Alfons värld finns tapeter, textilier och färger som känns igen från böckerna. Besökarna kommer bland annat att kunna sitta i den hemmasnickrade helikoptern, spela dataspel med Mållgan, leka i Alfons rum, titta in i den läskiga garderoben och försöka nå farmors kakburk. Utställningen inspirerar till lek och rörelse och vänder sig till både stora och små.

Bildgalleri från Alfons-utställningen


Tidigare utställningar

Bygga broar
Visades 2015/2016
Utställningen är producerad av Teknikens Hus i samarbete med Vägverket Region Norr. Bygga broar visades i samband med att bron över Västra kanalen i Härnösand byts ut.


E.ONs energiutställning
Visades våren 2014
Utställningen innehåller experiment, fysiska objekt, illustrationer och fakta.


Air – ett luftrum
Visades våren 2014.
Upptäck luft på ett helt nytt sätt. Utställningen är producerad av Teknikens Hus i Luleå med stöd av Stiftelsen Björn Wahlströms fond.

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Extraöppet under längre skollov!

Ordinarie öppettider:
Tisdag-fredag: 11.00-16.00
Torsdagar kvällsöppet till 19.00
Måndag: stängt
Lördag-söndag:  11.00-16-00

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mittsverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!