femdomcc.com

Utställningar

Visas just nu på Technichus!

TechKampen

TechKampen är en utställning som passar hela familjen. Visas från och med v.44!

TechKampen är producerad av Technichus. Utställning är en interaktiv upplevelse med flera roliga stationer där besökarna får kämpa med eller mot varandra. Välj mellan olika utmaningar, allt från Limbo och Othello till Cornhole och Nattduellen. Testa på Showdown och utmana ditt hörselsinne. Ta ett protokoll, sen är det bara att köra igång. Det går även bra att kämpa utan protokoll.

 

Ljus och Optik

Ljus och Optik är en utställning som passar hela familjen. Visas hela sommaren med många spännande stationer!

Under sommaren 2017 fram till slutet av oktober visas gästutställningen Ljus och Optik. Utställning är en interaktiv upplevelse med flera roliga stationer där besökarna får experimentera med linser, speglar, blixtnedslag, ljusstyrka och många andra klassiska demonstrationer av färg och form. Du får lära dig ” Vad du ser” och ”Hur du ser”.


Stenkoll

Geologiutställningen Stenkoll är en upplevelse för både stora och små och visar hur fantastisk en helt vanlig gråsten kan vara. Utställningen är producerad av Technichus Science Center i Härnösand och invigdes sommaren 2016.

Stenar finns i både smink och i mobiltelefoner och i Höga Kusten-området finns extra spännande geologi. Utställningen innehåller både fakta och interaktiva stationer där dagens stenar blir en berättelse om hur jorden bildades.


Alfons Åbergs sagovärld

Utställningen är producerad av Technichus Science Center i Härnösand i samarbete med bokförlaget Bok-Makaren. Inför sommaren 2017 har utställningen krympt ner lite och finns kvar som en lekhörna i anslutning till Café Galaxen.

Alfons Åberg-utställningen invigdes den 28 juni 2014 och visas i sin helhet på Technichus i Härnösand fram till sommaren 2017. I de uppbyggda miljöerna från Alfons värld finns tapeter, textilier och färger som känns igen från böckerna. Besökarna kommer bland annat att kunna sitta i den hemmasnickrade helikoptern, spela dataspel med Mållgan, leka i Alfons rum, titta in i den läskiga garderoben och försöka nå farmors kakburk. Utställningen inspirerar till lek och rörelse och vänder sig till både stora och små.

Bildgalleri från Alfons-utställningen


Tidigare utställningar

Bygga broar
Visades 2015/2016
Utställningen är producerad av Teknikens Hus i samarbete med Vägverket Region Norr. Bygga broar visades i samband med att bron över Västra kanalen i Härnösand byts ut.


E.ONs energiutställning
Visades våren 2014
Utställningen innehåller experiment, fysiska objekt, illustrationer och fakta.


Air – ett luftrum
Visades våren 2014.
Upptäck luft på ett helt nytt sätt. Utställningen är producerad av Teknikens Hus i Luleå med stöd av Stiftelsen Björn Wahlströms fond.

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Extraöppet under längre skollov!

Ordinarie öppettider:
Torsdag-söndag: kl 10.00-16.00
Måndag-onsdag: endast öppet för bokade grupper.

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mittsverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!