femdomcc.com

Praktisk information

Så fungerar skolbesöket på Technichus

Vi tar emot bokade skolgrupper tisdag-fredag 8.30-16.00. Om ni bokat ett skolprogram handleder en Technichuspedagog ert besök och kan anpassa innehållet efter årskurs. Det går även bra att upptäcka Technichus utställningar på egen hand, kom bara ihåg att förboka ert besök. Välkommen till oss med dina elever!

*Priser skolgrupper

Entré: 60 kr/elev (Medföljande lärare/assisterande personal går gratis, minst en medföljande vuxen per grupp)
Skolprogram: 475 kr/bokat program & grupp. Ibland behöver vi köra ett program två gånger för att alla ska få plats, det kostar inget extra.
Alla priser inklusive moms. Gäller ej under skollov.
Det gäller för härnösandsskolor: Technichus Science Center ägs av Härnösands kommun. Förskolor och skolor i Härnösand erbjuds därför fri entré, samt tre fria pedagogiska program per år.
Hittar du inte det du sökte? Kontakta oss för offert! Vi utvecklar gärna pedagogiska program enligt era önskemål.

*Resan hit

Technichus ligger mitt i Härnösand med cirka 15 minuters promenad från Resecentrum. Det finns en fin gångväg mellan Nattviksvägen och Hospitalgatan som följer vattnet och ansluter till Storgatan. Där går ni över en bro för att komma till Mellanholmen. Om ni anländer med bil finns det en stor parkering bakom Technichus, gratis P-skiva i receptionen.

Vid ett bokat besök på Technichus kan ni få upp till halva resekostnaden betald inom kampanjen Vetenskapsresan 2016.  Det gäller reguljära turer med buss (Din Tur) samt tågresa med Norrtåg (ej SJ). Vid bokning anger ni en kampanjkod som ni får tillgång till av Technichus. Just nu omförhandla vi och inväntar svar från Din Tur. Din Turs företagskort gäller för dessa resor. Om skolan har  företagskort kan det användas och då fakturerar skolan i sin tur Technichus för halva kostnaden. Företagskortet ger 20% rabatt på enkelbiljettspriset på buss och Norrtåg, beställ gratis på webben: http://www.dintur.se/Biljetter-och-priser/Foretag/Foretagskortet/

Med buss
Gäller sällskap på  minst 10 personer. Planera resan via dintur.se, resrobot.se. eller Din Turs Kundservice 0771-100 110. Skolan kontaktar Bussföretag för att informera om när, var och hur många som åker:
Nobina (Övik, Sundsvall med omnejd) tel: 073-154 60 17
Mittbuss (övriga länet) kl. 09:00-13:00 tel: 010-722 03 004

Med tåg
Gäller sällskap på  minst 10 personer. Förköp er biljett via Norrtågs kundtjänst tel : 010 13 00 100 eller SJs kundtjänst tel: 0771 75 75 75.
Resor till Technichus (inklusive mellanstationer):
Umeå – Härnösand tåg 7403, 7405, 7407
Östersund – Sundsvall – Härnösand tåg 7501, 7406, 7408, 7410
Resor från Technichus (inklusive mellanstationer)
Härnösand – Umeå tåg 7410, 7412, 7414
Härnösand – Sundsvall – Östersund tåg 7409, 7411, 7510, 7512

*Er dag på Technichus

En Technichus-pedagog tar emot er och berättar om dagens äventyr! Ni kan hänga av er ytterkläderna i vår rymliga hall, där det även finns flera toaletter. Ta gärna med en 5-krona om ni vill använda värdeskåpen. Ibland behöver vi dela klassen och köra programmet ni bokat en extra gång. Det kostar inget extra och de som väntar har fri tillgång till utställningen. Meddela vid bokning om ni behöver plats för fika och lunch.

Vi tar emot skolgrupper vardagar: tis-fre 8.30-16.00
Bra att veta: Torsdag-söndag har vi även öppet för allmänheten mellan 10.00-16.00.

Matsäck eller skollunch?
Det går bra att ta med egen matsäck när ni besöker oss med en bokad barngrupp. Ni har tillgång till matplats med microvågsugn. För långväga gäster kan vi ordna med beställning av skollunch från Navet: 39:-/person. Kom ihåg att meddela oss i god tid. Technichus eget café har alltid lätta luncher, fika och glass till bra priser. I vår återvinningsstation är det lätt att sortera allt från matavfall till plast och papper. Bra att veta: Café Galaxen har öppet för allmänheten tors-sön kl 10.00-16.00, och då kan det finnas fler gäster kring borden.

Några regler
Som lärare har du ansvar för dina elever både i utställningarna och under ett bokat program. Gå gärna igenom våra förhållningsregler innan besöket:
-Undvik att springa.
-Prata i normal samtalston.
-Testa gärna allt i utställningen, men kom ihåg att vara varsam.
-Titta gärna in i vår butik, men lek inte med varorna.
-Om något skulle gå sönder under besöket, meddela oss direkt så att vi har möjlighet att åtgärda felet.

 

 

 

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Under vecka 34 håller vi stängt men helgen har vi öppet som vanligt.

TORSDAG-SÖNDAG 10.00-16.00

Tisdag-fredag tar vi emot skolprogram och förbokade grupper.
Måndag stängt

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!