femdomcc.com

Fortbildning

Technichus har ett stort och varierat utbud av fortbildningar inom naturvetenskap, teknik och programmering. Varje fortbildning är en chans att fylla på med aktuell kunskap, nya undervisningsidéer samt att träffa kollegor och utbyta erfarenheter.

Här nedan kan du se några av våra fortbildningar. För bokningsförfrågan och prisuppgift, kontakta oss via mail, pedagoger@technichus.se eller ring 0611-34 96 37. Tveka inte att höra av Er till oss.


Minecraft Education

Technichus har märkt att det finns stor efterfrågan på utbildning inom Minecraft Education. Därför undersöks intresset bland verksamma lärare för detta.

Vid minst 5, max 10 anmälda deltagare så genomförs en utbildning onsdag den 3 november kl 13.00-16.00 (onsdag på höstlovet).

Utbildningen äger rum fysiskt på Technichus.


Programmering och digital kompetens

Fortbildningen finns från förskola till årskurs nio
Vi elever idag i ett samhälle som är beroende av datorer och det blir allt mer viktigt för fler att kunna hantera och navigera i dagens digitala värld. Detta leder till ett ökat behov av att man som individ förstår hur dessa system fungerar och skapas. Skolverkets beslut om att göra programmering obligatorisk från 2018 innebär uppdaterade skolplaner och tydliggör elevernas kunskapskrav inom programmering och digital kompetens.

I vår fortbildning ger vi dig, med och utan tidigare erfarenheter möjlighet att lära dig och utvecklas inom programmering. Tillsammans lyfter vi de utmaningar som tilläggen i läroplanen skapar och ger dig verktyg att hantera dem. Vi lägger fokus på hands-on aktiviteter och provar olika verktyg anpassat efter undervisningsålder. Vårt fokus är att koppla samman programmering med övriga ämnen i skolan för att undvika att programmering blir något isolerat. Vi ger dig också tips på hur du kan fortsätta din utveckling inom programmering och digitala verktyg efter fortbildningen.


Kemi och fysik

Fortbildning finns från förskola till årskurs nio
Många saker i vardagen har med kemi att göra. Under fortbildningen lär vi oss grundläggande begrepp genom spännande experiment och ger exempel på hur naturvetenskapliga fenomen och kemiska processer kan förklaras utifrån olika teman. Varför flyter vissa saker när andra sjunker? Hur kan två ämnen förändras genom en kemisk reaktion och vilka egenskaper får de nya? Med avstamp i läroplanen provar vi experiment tillsammans som sedan kan använda i klassrummet. Experimenten är skapade för att tillsammans med eleverna enklare kunna förstå svåra fenomen.


Teknik och elektronik

Fortbildningen finns från förskola till årskurs nio
Under detta fortbildningstillfälle ger vi er möjligheten att arbeta med teknik och elektronik på ett kreativt sätt. Ni får möjlighet att skapa i vår verkstad och får tips om hur man med hands-on pedagogik kan förklara mekanismer som länkar, hävstänger och kugghjul. Vi synliggöra elektriska kretsar och skapa konstruktioner där vi binder dessa samman. Vi fyller rummet med spännande konstruktioner och material som kan kopplas till målen i läroplanen. Tillsammans bygger vi en ”verktygslåda” med idéer och konstruktioner som ni får ta med er tillbaka.

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Torsdag-söndag 10.00-16.00

Tisdag-fredag öppet för bokade förskole- skol- och konferensgrupper

Måndagar stängt

Extra öppet under längre skollov

 

 

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!