femdomcc.com

Interaktiva tipsslingor

Packa en fikakorg och ta med familjen till några av våra fantastiska platser i Härnösand! Under sommaren kommer du kunna gå interaktiva tipsslingor på Smitingen, Vårdkasen samt på Sälsten med hela familjen.

Vi har skapat interaktiva mobiltipsrundor där deltagarna får gå en vandring på någon av tre utvalda platser i Härnösand och svara på frågor inom olika teman. Med hjälp av teknik så sker interaktiviteten direkt i mobiltelefonen, och du får söka efter frågorna med hjälp av en karta (i telefonen).

Detta möjliggör att ni får genomföra en aktivitet som innebär såväl ett rörelse- och inlärningsmoment, och det är en rolig aktivitet för samtliga i familjen. Samtidigt får ni även upptäcka ett par av våra favoritställen i Härnösand.

På geologistigen på Smitingen har vi en tipsrunda kopplat till geologi, på Vårdkasen om skogen, samt på Sälsten om klimat och de globala målen för hållbar utveckling.

Detta är en rolig aktivitet för familjer att genomföra gemensamt. Vi kommer att lägga frågorna på en nivå som passar en 10-12 åring, men tror ändå att även äldre målgrupper kan uppskatta det.

Samtliga tipsslingor är mellan 1,5-2,5 km, och de tar någonstans mellan 30-60 minuter att gå/genomföra beroende på vilken slinga du väljer.

Rundan vid Sälsten med temat klimat och de globala målen startar vid parkeringen vid sjöbodarna, och leder dig på en lättare promenad längs vattnet ut till slutmålet – den vackra grillplatsen vid Lövhällan. Slingan bedöms vara lättnavigerad och man kan genomföra den utan större fysisk ansträngning. Beräknad tidsåtgång för denna slinga – 30 min. Sträckan är 1,5km ToR.

Rundan på Vårdkasen med temat skog startar vid parkeringen innan HOK-stugan (start vid stora kartan) vid spårcentralen. Denna slinga har slutmålet norra utsikten där du upptäcker en fantastisk utsikt över Härnösand och havet. Slingan bedöms vara lättnavigerad och lätt fysiskt ansträngande. Beräknad tidsåtgång för denna slinga – 60 min ToR. Sträckan är ungefärligen 2km.

Rundan på Smitingen med temat geologi startar vid informationsskylten om geologistigen bredvid grillplatsen vid cafeterian. Denna runda kommer att leda dig till magnifika Klubbsjön! Slingan bedöms vara lättnavigerad och man kan genomföra den utan större fysisk ansträngning. Beräknad tidsåtgång för denna slinga – 60 min ToR. Slingan är ca 2,5km lång.

Om du önskar instruktioner för hur du laddar ner appen, klicka <HÄR.

Lycka till!

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Technichus flyttar ut på baksidan under sommaren 2020
Fri entré till vår Science park!

Läs mer om våra sommaraktiviteter HÄR

 

 

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!