femdomcc.com

Kalendarium “Levande torsdag”

På grund av de rådande omständigheterna kring Covid-19 så kör vi ingen “Levande torsdag” för tillfället.

Här presenteras de kommande “Levande torsdagarna”. Dessa kvällar är kostnadsfria och riktar sig till unga och vuxna.
Läs mer om “Levande torsdag” <HÄR

Är du, ditt företag eller er förening intresserad av att prata om, göra eller visa något spännande inom dessa ämnen under någon torsdagskväll till hösten?
Maila emma.kleverud@technichus.se och berätta om din idé.


Tidigare Levande torsdagar:

Under 2020

På grund av Corona-rekonstruktionerna hade vi inte möjlighet att genomföra så många “Levande torsdagar” under VT 2020.

Vecka 8
Pecha Kucha!
Pecha Kucha är ett snabbväxande berättarformat från Japan, som numera finns i över 1000 städer världen över. Konceptet grundades 2003 av två arkitekter i Tokyo som gärna ville dela med sig av sitt, och ta del av andras, arbeten och intressen. För att det inte ska bli långrandigt satte de upp reglerna 20 bilder gånger 20 sekunder, vilket betyder att varje talare visar 20 bilder var under mindre än sju minuter per person. Det gör Pecha Kucha till ett snabbt och enkelt sätt att sprida kunskap, dela intressen och skapa inspiration via bilder och berättelser. Den 20 februari 2020 är det den Internationella Pecha Kucha-dagen. Det firas med en Pecha Kucha på Technichus.


Under 2019

Vecka 39
Universum och vi!
K-G Karlsson håller i kvällens Levande torsdag. Hur är vi en del av universum? Hur påverkar universum oss? Kvällen bjuder på en intressant föreläsning samt en spännande planetarievisning.

Vecka 41
Vi behöver prata!
Tips till dig som förälder! Intressant föreläsning av Giselle Abbas.’’ Vi behöver prata’ är en föreläsning om psykisk ohälsa. Om hur livet plötsligt tar en enorm vändning och dagarna fylls av ångestattacker. Om hur omgivningen kan möta den drabbade och vilket ansvar tillsammans behöver ta i samhället.

Vecka 47
Smarta hem – automatisering
Under de senaste åren har smarta och interaktiva hem varit ett ständigt aktuellt ämne. Numera finns intelligenta lösningar för att automatisera teknik som underlättar din vardag. David Boström och Mattias Silva kommer och visar upp samt berättar mer om detta.

Vecka 50
TechClub – Vernissage och kursavslut
Innehåll: Technichus bedriver kursverksamhet för barn och ungdomar under eftermiddagar och kvällar. Under 10 veckor har barnen gått dessa kurser som nu avslutas med en vernissage för föräldrar och allmänhet. Varmt välkomna!

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Sommaröppet måndag-söndag 10.00-17.00

Midsommarafton stängt

Kostnadsfri Sciencepark måndag-fredag 11.00-15.00

 

 

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!