femdomcc.com

Så fungerar det

Vad är Konceptstudion?
Studenter från olika utbildningar arbetar tillsammans med olika uppdrag från etablerade företag. Företagen får nya perspektiv på sin verksamhet genom att engagerade studenter arbetar intensivt med att lösa ett specifikt uppdrag. Studenterna får ett givande sommarjobb där de inspirerar varandra och tillämpar kunskaperna de fått från högskola eller universitet, under handledning av en erfaren industridesigner. Under sju veckor tar studenterna fram nya koncept och lösningar på företagens problem. Temat 2016 var Baltic sea, temat 2017 är Enklare väg till jobb.

Vem kan lägga uppdrag på Konceptstudion?
Företag, myndigheter och organisationer som utvecklar och levererar produkter, tjänster och miljöer. Temat är brett så uppdragen är varierande. Det kan till exempel handla om besöksnäring, kommunikation, it-tjänster och produktutveckling. Uppdragen kan komma från privata företag, räddningsverk, landsting och kommuner med flera.

Vilken typ av uppdrag utförs?
Konceptutveckling av nya produkter och tjänster samt utformning av miljöer både inomhus och utomhus. Vidareutveckling av befintliga produkter och tjänster där design kan göra skillnad. Konceptstudion kan också arbeta med hemsidor, it-lösningar, förpackningar och visualisering av komplexa processer. Designgenom-gångar av företag, produkter och tjänster är också lämpliga uppdrag.

Vad krävs av uppdragsgivaren?
Handledaren och uppdragsgivaren formulerar tillsammans uppdraget. En introduktion av företaget och en genomgång av uppdraget görs på plats för studenterna i början av juni. Uppdragsgivaren ska dessutom vara tillgänglig för en avstämning innan sommaruppehållet (uppehåll hela juli) samt medverka vid avrapporteringen i augusti.

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Under vecka 34 håller vi stängt men helgen har vi öppet som vanligt.

TORSDAG-SÖNDAG 10.00-16.00

Tisdag-fredag tar vi emot skolprogram och förbokade grupper.
Måndag stängt

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!