femdomcc.com

Lärarna på Technichus

Visste du att det jobbar fyra lärare på Technichus?

Som lärare på Technichus har man ett väldigt varierat jobb med olika arbetsuppgifter. I verksamheten arbetar fyra lärare som undervisar och utbildar både barn och elever från förskolan till gymnasiet men också lärare och lärarstudenter inom Härnösand kommun samt från andra kringliggande kommuner. Technichus erbjuder drygt 80 skolprogram som är ett komplement till den ordinarie klassrums- undervisningen och är förankrade i aktuella läroplaner/kursplaner. Vissa skolprogram genomförs på Technichus medan andra genomförs ute i naturen eller i klassrummen på förskolorna/skolorna.
 
Varje termin genomför Technichus ett antal TechClub-kurser. Det är våra lärare som planerar och genomför dessa kurser för de barn och ungdomar som kommer hit på eftermiddagar och kvällar.
 
Men de har även en massa andra spännande uppdrag och arbetsuppgifter. Här nedan kan du läsa om några av dem. Längst ner på sidan hittar du Technichus verksamhetsberättelse 2020 där du kan läsa mer om deras och Technichus arbete.

På uppdrag av HEMAB arbetar Thomas med att erbjuda kommunens grundskolor studiebesök/utbildning inom de verksamheter/anläggningar som utgör HEMABs verksamheter. I och med den pågående pandemin så har Thomas arbetat för att ”ställa om” de ordinarie fysiska besöken på anläggningarna till att bli digitala.

Tillsammans med HEMAB och Härnösands bibliotek har även Thomas byggt upp den ”automagiska staden” på Härnösands bibliotek. Här får elever experimentera och lära sig praktiskt om hur en stads infrastruktur fungerar.

I ett samarbete med teknikprogrammet handleder Thomas även ett moment inom Teknikprogrammets kurs ”Dator och nätverksteknik”.

Tillsammans med kommunens IT-pedagoger ansvarar Frida för att driva ett IKT-nätverket för Härnösands förskolor som innebär att Technichus erbjuder kompetensutveckling och en kollegial yta för förskolans personal. Utifrån förskolornas behov och önskemål skapar IKT-nätverket utbildningsmaterial och håller i utbildningar för att utveckla förskolornas digitala kompetens.

Frida jobbar även som hållbarhetsansvarig på Technichus och har just nu många spännande samarbeten på gång med tex Globala skola, Skogen i skolan och LHU-nätverket inom regionen.

Under denna vecka har vi avslutning för alla vårterminens TechClub-kurser för barn och ungdomar och Sofia ansvarar för två av dem.

Just nu planerar hon för de Natur- och teknikkollon som vi kommer att erbjuda under sommaren.

Sofia har även ett stort ansvar för vår samverkan med Mittuniversitetet. Tillsammans med våra andra lärare ansvarar Sofia bland annat för en poängbaserad teknikkurs inom lärarutbildningen. Hon har just avslutat och betygsatt dessa studenter.

Mia har precis avslutat de fortbildningar i programmering som Technichus genomför på uppdrag av Skolverket.

Under våren har hon även hållit digitala TechClub-kurser där vi haft deltagande barn från Härnösand men också från kringliggande kommuner som Sundsvall och Örnsköldsvik.

Mia har även ett ansvar i verkstan där hon arbetat med att ta fram utställningstexter samt gjort omvärldsanalys inför kommande utställningar.

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Torsdag-söndag 10.00-16.00

Tisdag-fredag öppet för bokade förskole- skol- och konferensgrupper

Måndagar stängt

Extra öppet under längre skollov

 

 

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!