femdomcc.com

Egna utställningar

Alfons helikopter har en härlig myshörna under.
Technichus_upptack_jorden
Technichus_natur

Technichus har under åren producerat och byggt flera utställningar, bland annat:

Luftkoll. I den är utställningen får du lära dig massa roligt om luft. Utställningen innehåller flera interaktiva stationer där du får testa bland annat aerodynamik, pneumatik, vakuum och mycket mer.

Avfallstrappan. Här presenteras avfallstrappans fem nivåer: minimera, återanvända, återvinna, utvinna energi och deponera i en interaktiv utställning. Du kan både läsa och lära dig mer om ämnet men också testa vår egentillverkade återvinningsstation som är gjord av återbrukat material, spela sopbilsspelet och bygga egna bilar av kartongmallar.

Våra sinnen. Visste du att vi har fem sinnen; smak, lukt, syn, hörsel och känsel. Att vi ständigt använder våra sinnen för att registrera och tolka omgivningen är något vi inte alltid tänker på. I den här utställningen kan du lära dig mer om och testa dina sinnen på olika sätt.

Astronomiutställning. Lär dig mer om rymden, hör när vår Svenske astronaut, Christer Fuglesang, svarar på frågor om hur det är att leva i rymden. Lära dig mer om våra planeter, månens faser, stjärnor, stjärnbilder, vad gravitation är, få känslan av hur det är att arbeta i tyngdlöshet, se hur en rymddräkt ser ut och mycket annat spännande.

Naturkoll. Här får du lära dig mer om kvävets- kolets- och vattnets kretslopp genom vår akvaponi. Se och lär om den spännande samverkan mellan akvariets fiskar och växtbädden och förstå på vilket sätt som de är beroende av varandra för att överleva.

Programmeringsmiljö. Där får du veta mer om och få en inblick i hur du kan använda Micro:bit, MakeyMakey, Cubetto och Bluebot. Här kan du som besökare kvittera ut en robot och prova på programmering på egen hand eller tillsammans med andra.

Stenkoll. Geologiutställningen Stenkoll är en upplevelse för både stora och små och visar hur fantastisk en helt vanlig gråsten kan vara.

Alfons Åberg. Utställningen har producerats  i samarbete med bokförlaget Bok-Makaren, invigdes sommaren 2014 och innehåller även en turnerande del.

Kretshopp. En insiktsgivande utställning om en hållbar värld. Till utställningen hör ett gediget pedagogiskt material.

Upptäck jorden! En utställning om planeten Jorden, om vulkaner och jordbävningar, tsunami och erosion, istid och landhöjning. En av våra mest uppskattade utställningar.

En massa papper. En utställning om papperets historia och tillverkning. Unika bilder och exempel på bland annat världens tunnaste papper.

Hyr en utställning!

Våra utställningar är gjorda för att turnera runt på andra science center, museer och andra visningslokaler. För mer info och offert, ring Marcus Claesson 072-511 35 34

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Sommaröppet måndag-söndag 10.00-17.00

Midsommarafton stängt

Kostnadsfri Sciencepark måndag-fredag 11.00-15.00

 

 

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!