femdomcc.com

Samarbetspaket

Med stärkt finansiering och ökad samverkan kan vi nå fler barn och unga i regionen och i ännu högre utsträckning bidra till kompetensutveckling av lärare och pedagogisk personal inom teknik och naturvetenskap. En långsiktig satsning på science center skapar förutsättningar för tillväxt och innovation. Technichus har unika förutsättningar att möta framtidens företagare och beslutsfattare, både i skolan och på fritiden.

skolprogram

Inspiration

När du engagerar dig i Technichus, engagerar du dig i skolan. Vi tar emot över 600 bokade skolklasser från Västernorrland varje år och erbjuder skolprogram med tydlig förankring i skolverkets läroplan. Technichus pedagoger har god ämneskunskap och metoder för att väcka intresse. Vi har upplevelser, utrustning och interaktiva miljöer som ingen enskild skola har möjlighet att ordna själva.


komtek

Uppfinnarglädje

På Technichus bedrivs TechClub, eftermiddags- och kvällskurser för barn och unga från årskurs 1 och uppåt. Technichus ger ut ett nytt kursprogram varje termin och erbjuder ca 10 olika kurser för upptill 120 barn och ungdomar. Technichus verkstäder har resurser med bland annat 3D-skrivare, utrustningen används av barn och unga för att förverkliga sina idéer. Regionala företag är välkomna, för till exempel produktutveckling.


Entreprenörskap

Att utveckla ungas entreprenörskap är en av vår regions viktigaste utmaningar. Technichus är nationell samordnare och utvecklare av Sommarlovsentreprenör. Konceptet ger unga en chans att starta eget på sommarlovet.


regional_utveckling

Regional mötesplats

Technichus är en regional mötesplats för skola, organisationer och näringsliv och driver framtidsfrågor i samarbete med olika aktörer genom utställningar, föreläsningar och seminarium. Vi har kapacitet att lyfta regionens viktigaste frågeställningar.

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Sommaröppet måndag-söndag 10.00-17.00

Midsommarafton stängt

Kostnadsfri Sciencepark måndag-fredag 11.00-15.00

 

 

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!