Programmering åk.4-6

Programmering

Här nedan kan du välja bland våra olika robotar och programmeringsverktyg som passar för elever i årskurs 4-6. Välj den som passar just er och gör en bokningsförfrågan genom att skicka ett mail till pedagoger@technichus.se så svarar vi inom kort.


Legorobot WEDO

Antal: ca 18 elever
Tid: 75 min

Innehåll: Vi jobbar med robotar som styr med hjälp av symboler. Symbolprogrammering är en bra introduktion till programmering. Undervisningen kan anpassas efter kunskapsnivå och olika åldrar. Vi bygger en robot och använder oss av sensorer och motorer för att få roboten att röra sig och reagera på sin omvård. Programmeringen gör att vi kan styra, reglera och förbättra robotens funktioner.


Scratch

Antal: ca 18 elever
Tid: 45 min

Innehåll: Scratch är ett programmeringsspråk för yngre elever. Här skapar man interaktiva berättelser eller spel genom att bestämma vad olika karaktärer skall göra. Det finns många färdiga karaktärer och bakgrunder och man kan även ändra dessa eller måla egna. Karaktärerna styr man med hjälp av olika grafiska kommandon (block) som man kombinerar efter varandra i sekvenser för att skapa algoritmer. Undervisningen kan anpassas efter kunskapsnivå.


Micro:bit

Antal: ca 18 elever
Tid: 75 min

Innehåll: Vi programmerar en microkontroller, dvs en liten dator som både kan styras med blockprogrammering och textprogrammering. Den har många olika funktioner och sensorer. Denna lilla dator kan göra en hel del, mer än vad man tror. Ett bra verktyg för övergången mellan blockprogrammering och textprogrammering. Det här skolprogrammet passar de lite äldre eleverna.