femdomcc.com

Programmering Årskurs 4-6

Här nedan kan du välja bland våra olika robotar och programmeringsverktyg som passar för elever i årskurs 4-6. Välj den som passar just er och gör en bokningsförfrågan direkt på webben.


Legorobot WEDO

Antal: ca 18 elever
Tid: 75 min

Innehåll: Vi använder oss av sensorer och motorer för att få roboten att röra sig och reagera på sin omvärld. Programmeringen gör att vi kan styra, reglera och förbättra robotens funktioner.

Gör en bokningsförfrågan >HÄR


Scratch

Antal: ca 18 elever
Tid: 45 min

Innehåll: Scratch är ett bra sätt att introducera blockprogrammering för elever. Här skapar man interaktiva berättelser eller spel genom att bestämma vad olika karaktärer skall göra. Det finns många färdiga karaktärer och bakgrunder och man kan även ändra dessa eller måla egna. Karaktärerna styr man med hjälp av olika grafiska kommandon (block) som man kombinerar efter varandra i sekvenser för att skapa algoritmer.

Gör en bokningsförfrågan >HÄR


Micro:bit

Antal: ca 18 elever
Tid: 75 min

Innehåll: Vi programmerar en microkontroller, dvs en liten dator som både kan styras med blockprogrammering men även textprogrammering. Den har många olika funktioner och sensorer och via t.ex. knapptryckningar, rörelser, värmesensorer (outputs) kan vi skapa programmeringar som producerar en ”output” som gör att vi kan tända en lampa, spela upp ett ljud, startar en motor så att något förflyttar sig och många andra saker. Denna lilla dator kan göra en hel del, mer än vad man tror.

Gör en bokningsförfrågan >HÄR

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Under vecka 34 håller vi stängt men helgen har vi öppet som vanligt.

TORSDAG-SÖNDAG 10.00-16.00

Tisdag-fredag tar vi emot skolprogram och förbokade grupper.
Måndag stängt

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!