femdomcc.com

Programmering årskurs 7-9

Här nedan kan du välja det programmeringsverktyg som passar för elever i årskurs 7-9. Gör en bokningsförfrågan direkt på webben.


Micro:bit

Antal: ca 18 elever
Tid: 75 min

Innehåll: Vi programmerar en microkontroller, dvs en liten dator som både kan styras med blockprogrammering och textprogrammering. Den har många olika funktioner och sensorer och via t.ex. knapptryckningar, rörelser, värmesensorer (outputs) kan vi skapa programmeringar som producerar en ”output” som gör att vi kan tända en lampa, spela upp ett ljud, startar en motor så att något förflyttar sig och många andra saker. Denna lilla dator kan göra en hel del, mer än vad man tror.

Gör en bokningsförfrågan >HÄR


Programmera Python

Antal: ca 18 elever
Tid: 75 min

Innehåll: När det kommer till textprogrammering är Python ett perfekt språk att börja med. Python är lätt att förstå, enkelt att komma igång med och väldigt kraftfullt. Vi går igenom de mest grundläggande stegen för att eleverna ska komma igång. Vi skapar förståelse för datatyper, if-satser och loopar. Vi kikar på funktioner, array/listor och variablar. Eleverna ges möjlighet att räkna enkla tal, göra en stegräknare, skriva en dikt eller tex beräkna väderskillnader de senaste åren.

Gör en bokningsförfrågan >HÄR

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Under vecka 34 håller vi stängt men helgen har vi öppet som vanligt.

TORSDAG-SÖNDAG 10.00-16.00

Tisdag-fredag tar vi emot skolprogram och förbokade grupper.
Måndag stängt

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!