femdomcc.com

Programmering Förskoleklass-åk.3

Här nedan kan du välja bland våra olika robotar och programmeringsverktyg som passar för elever i förskoleklass – årskurs 3. Välj den som passar just er och gör en bokningsförfrågan direkt på webben.


Blue-Bot

Antal: ca 16 elever
Tid: 45 min

Innehåll: Denna robot är en golvrobot med bluetooth, vilket innebär att den kan styras från en surfplatta. Den kan också programmeras med enkla knapptryckningar på ryggen. Blue-Bot åskådliggör sambandet mellan orsak och verkan samt ger övning i uppföljning och kontroll.

Gör en bokningsförfrågan >HÄR


Cubetto

Antal: ca 16 elever
Tid: 45 min

Innehåll: Den vänliga träroboten som gör det abstrakta programmeringsspråket konkret. Här får barnen möjlighet att lära sig grunderna i programmering på ett lekfullt och tydligt vis.

Gör en bokningsförfrågan >HÄR


Legorobot WEDO

Antal: ca 18 elever
Tid: 45 min

Innehåll: Vi använder oss av sensorer och motorer för att få roboten att röra sig och reagera på sin omvärld. Programmeringen gör att vi kan styra, reglera och förbättra robotens funktioner.

Gör en bokningsförfrågan >HÄR


ScratchJr

Antal: ca 18 elever
Tid: 45 min

Innehåll: Detta är ett programmeringsspråk för yngre elever. Här skapar man interaktiva berättelser eller spel genom att bestämma vad olika karaktärer skall göra. Det finns många färdiga karaktärer och bakgrunder och man kan även ändra dessa eller måla egna. Karaktärerna styr man med hjälp av olika grafiska kommandon (block) som man kombinerar efter varandra i sekvenser för att skapa algoritmer.

Gör en bokningsförfrågan >HÄR

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Under vecka 34 håller vi stängt men helgen har vi öppet som vanligt.

TORSDAG-SÖNDAG 10.00-16.00

Tisdag-fredag tar vi emot skolprogram och förbokade grupper.
Måndag stängt

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!