femdomcc.com

Rymden F-3, Digitalt

PLANETARIEVISNING

Årskurs: F-3

Antal: Helklass

Tid: 45 minuter

Innehåll: I detta skolprogram reser vi ut i solsystemet och besöker planeterna. Vi tittar på människan i rymden, hur långt har vi rest och hur ser framtiden ut? Vad är satelliter och vad används de till?

Kombinera gärna planetarievisningen med laborationer; uppleva distans i rymden och planeternas storlek i förhållande till varandra, Technichus lärare finns med via Microsoft Teams.

Förberedelser: Materialet till skolprogrammet får ni låna. Detta levereras och hämtas av oss på Technichus enligt överenskommelse. Uppge telefonnummer och plats i bokningsformuläret.

LABORATIONER OM RYMDEN

Årskurs: F-3

Antal: Helklass

Tid: 45 minuter

Innehåll: Ett spännande skolprogram där eleverna får uppleva både distans i rymden men också planeternas storlek i förhållande till varandra genom praktiskt arbete. Med två olika laborationer får de tillsammans tänka och resonera sig fram till svaren.

Kombinera gärna dessa laborationer med planetarievisningen.

Technichus lärare finns med via Microsoft Teams och instruerar eleverna genom laborationer. 

Förberedelser: Materialet till skolprogrammet får ni låna. Detta levereras och hämtas av oss på Technichus enligt överenskommelse. Uppge telefonnummer och plats i bokningsformulä

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Sommaröppet måndag-söndag 10.00-17.00

Midsommarafton stängt

Kostnadsfri Sciencepark måndag-fredag 11.00-15.00

 

 

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!