femdomcc.com

Skolhackathon 2021

Ge dina elever årets roligaste skoluppgift!
Skolhackathon HT 2021 blir lite större och lite bättre!

2020 var det 14 anmälda klasser från fyra kommuner som deltog i det tio veckor långa pilotprojektet. I år kommer det att bli fler klasser från fler kommuner!

Under hösten 2021 har mellanstadieelever i Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Södertälje chans att delta i ett skolhackathon och därigenom arbeta med samhällsutveckling med Minecraft Education som undervisningsverktyg.

Skolhackathon är ett spännande koncept där eleverna får känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. Skolhackathon inleds i augusti 2021 och avslutas med ett regionalt event i november. Nedan kan du läsa mer om hur Skolhackathon går till.

Välkommen att lämna din intresseanmälan till ett informationsmöte den 24:e maj kl 15.00–16.00 via Teams.


Bakgrund

Under våren 2020 så föddes en idé om ett regionalt samarbete tillsammans med Ung Företagsamhet Västernorrland och Bron Innovation. Samarbetet är sprunget ur att samtliga nämnda organisationer har regionala uppdrag och ska arbeta tillsammans med samtliga kommuner i regionen kring frågor som rör digitalisering, entreprenörskap och kompetensförsörjning. Med grund i detta utvecklades idéen att arrangera ett skolhackathon med Minecraft Education som lärverktyg.

På grund av den rådande pandemin fick vi ställa om och genomföra hela
arrangemanget digitalt.

Under hösten 2020 genomförde vi tillsammans vårt första Skolhackathon. Drygt 340 elever från Härnösand, Kramfors, Sundsvall och Ånge deltog i pilotprojektet, och vi i arrangörsgruppen var mäkta imponerad över elevernas produktioner. Eleverna fick redovisa sina projekt för en jurygrupp som bestod av en minecraft-expert, en arkitekt, en folkhälsoplanerare och en industridesigner som utsåg en vinnare. Segraren av 2020 års skolhackathon blev Kramforsskolan, klass 6C.

Efter genomförandet fick vi förfrågningar kring det upparbetade materialet från många olika kommuner i Sverige, varför vi under 2021 arbeta för att skala upp konceptet för nationell spridning.

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Under vecka 34 håller vi stängt men helgen har vi öppet som vanligt.

TORSDAG-SÖNDAG 10.00-16.00

Tisdag-fredag tar vi emot skolprogram och förbokade grupper.
Måndag stängt

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!