femdomcc.com

Technichus verkstad

Visste du att Technichus har en välutrustad verkstad där bland annat alla våra utställningar tillverkas? Här finns allt ifrån ett måleri och en metallverkstad till maskiner som bandsåg, hyvel, justersåg och pelarborr. I verkstan jobbar vår snickare Birgitta samt våra tekniker Thomas och Thomas.

Tillsammans med andra arbetsgrupper i huset har verkstadspersonalen ansvar för att planera och producera nya utställningar. Det är ett arbete som sträcker sig från idégenerering och planering till färdig produkt/utställning. Eftersom vi har många besökare så slits utställningen dagligen. Detta innebär mycket service och många reparationer för att utställningen alltid ska vara i bra skick för våra besökare.

Ibland får vi även externa uppdrag. Ett exempel på det är de skärmväggar som de byggde under förra året på uppdrag av Härnösand kommun. Skärmarna skulle användas på äldreboenden så de boende skulle kunna få besök av sina nära och kära på ett coronasäkert vis.

Just nu håller Birgitta på att göra skisser och ritningar för nya moduler till sommarens Science park. Några byggen till parken har hon redan påbörjat samtidigt som hon håller på att färdigställa moduler som ska till vår utställning i Birsta city.

Förra veckan fick vi ett spännande visualiseringsbord där en av våra tekniker Thomas håller på att koppla samman allt för att få det att fungera. Bordet ska sedan ställas ut i utställningen och användas av våra besökare. Bordet baseras på en röntgenteknik och forskning från Linköpings universitet, och tanken är att bordet ska vara centrumpjäs i vår kommande utställning om matspjälkningen.

Vår andra tekniker Thomas håller på att färdigställa moduler till en ny utställningsdel som snart är på plats. Utställningen handlar om ”De mäktiga fem” där man får testa och lära sig mer om skruven, hjulet, kilen, lutande planet och hävstången.

Mer om spännande projekt och interaktiva utställningar som personalen i vår verkstad ansvarar för kan du läsa i vår verksamhetsberättelse 2020.

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Under vecka 34 håller vi stängt men helgen har vi öppet som vanligt.

TORSDAG-SÖNDAG 10.00-16.00

Tisdag-fredag tar vi emot skolprogram och förbokade grupper.
Måndag stängt

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!