femdomcc.com

På gång

atervinning

Ny station för återvinning

Tillsammans med Härnösands energibolag Hemab kan vi nu erbjuda våra alla besökare möjlighet till miljövänlig återvinning. Vi har snart en helt ny återvinningsstation på plats där våra fikagäster i Café Galaxen kan återvinna allt från matavfall till pappersförpackningar och plast. Stationen kommer att kompletteras med ett trappsteg så att även de minsta når upp för att göra en insats för miljön. Om du är osäker på hur du ska sortera så kan du alltid fråga vår kunniga personal.


technichus_ombyggnation

Vi bygger om inför sommaren

Inför sommaren 2015 gör vi extra fint på Technichus! Just nu bygger våra duktiga hantverkare om delar av utställningen och vid entrén blir det ny möblering för butik och café. Butiken får en ny ingång med nybyggda väggar med lekfulla detaljer. På platsen där det tidigare fanns en hängbro har vi byggt ett loft där vi inom kort inviger en ny attraktion. Den tidigare snögrottan med snowboard-spelet kommer att få en ny funktion. Omflyttningen kan orsaka en del oväsen och vi ber om ursäkt för den tillfälliga röran. Det är snart klart!


logga_sinnenas

Klart med stöd för unik utställning

Nu är det klart. Projektet Sinnenas värld får medel från Specialpedagogiska skolmyndigheten till våren för att planera och projektera en utställning. Producent är Technichus i Härnösand och tanken är att utställningen ska bli:

  • ett offentligt rum där besökaren själv väljer yttre förutsättningar och kommunikationssätt
  • ett rum för avslappning, upplevelser, upptäckter, lärande eller skapande
  • ett showrum om hur spetsforskning, naturvetenskap och teknik förändrar villkoren för människor med speciella behov.

Projektet drar igång i mars 2015.

>Läs mer om projektet!


3d_skrivare_kurser

Skrivare som bygger sig själva!

Technichus planerar att hålla kurser där deltagarna får bygga sina egna 3D-skrivare. Sex byggsatser är inköpta. Det unika är att delarna som behövs i stor utsträckning är utskrivna av likadana skrivare som blir “föräldrar” till de nya. Och med de nya skrivarna kan man skriva ut delar till ännu fler skrivare. Konceptet har utvecklats av en nätverk av entusiaster som samarbetar utan vinstintresse i ett community. Skrivarna är av modellen RepRap Mendel, den senaste versionen som tagits fram i nätverket och den är skapad under GNU Public Licence, vilket betyder att alla ritningar och program är fritt tillgängliga för alla.

>Läs mer om mendel-skrivarna!


alfons_technichus

Samarbete med Bok Makaren

Sommarens utställning på Technichus handlar om Alfons Åberg. Under våren har ett samarbete mellan bokförlaget Bokmakaren och Technichus växt fram. >Bok Makaren är det företag som förvaltar alla rättigheter kring Alfons Åberg och figurerna i hans värld. Utställningen är byggd för att kunna turnera, men kommer att visas på Technichus under hela 2014.


geccon_technichus

Geccon Hack

Alla anmälda deltagare till Geccon 2014 har möjligheten att vara med i en Technichus-tävling som går ut på att utveckla en applikation enligt våra specifikationer. Den bästa lösningen vinner ett pris på 10.000kr! Geccon 2014 hålls under påskhelgen 24-26 april på Parkaden i Härnösand. >Läs mer om tävlingen på Geccons webbplats!


MaKey MaKey

Just nu experimenterar vi med ett coolt verktyg som vi gärna demonstrerar. Med MaKey MaKey kan du spela Super Mario med trolldeg, eller bygga ett bananpiano.Verktyget kopplas till datorn via USB, de tillhörande krokodilklämmorna kan kopplas till nästan vad som helst som du vill styra datorn med. Se film!

Projekt på Technichus

Technichus Science Center driver flera projekt inom entreprenörskap och innovation. Konceptet Sommarlovsentreprenör förvaltas och utvecklas av Technichus och vi ingår i EU-projektet Creative Momentum.

Läs mer om projekt på Technichus!

Våra öppettider

Under vecka 34 håller vi stängt men helgen har vi öppet som vanligt.

TORSDAG-SÖNDAG 10.00-16.00

Tisdag-fredag tar vi emot skolprogram och förbokade grupper.
Måndag stängt

Hitta hit

Besöksadress: Storgatan 11
Post: Technichus i Mitt Sverige AB
Storgatan 11, 871 31 Härnösand
Tel: 0611 – 34 96 35
E-post: reception@technichus.se
Facebook: Följ oss – få senaste nytt!